The best Side of οικονομικος συμβουλος
The best Side of οικονομικος συμβουλος
Blog Article
Αρχική • Άρθρα • Λογιστής, φοροτεχνικός ή οικονομικός σύμβουλος – Ποιον επαγγελματία χρειάζεται η επιχείρηση
Αυτοί οι ειδικοί μπορούν να αναλύσουν την κατάσταση των χρεών σας, να δημιουργήσουν σχέδια αποπληρωμής, και να σας βοηθήσουν να μειώσετε το χρέος σας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.
Πώς μπορώ να επιλέξω τον κατάλληλο οικονομικό σύμβουλο για τις ανάγκες μου;
Όταν μιλάμε για οικονομικούς συμβούλους, αναφερόμαστε σε επαγγελματίες των οποίων ο στόχος είναι να βοηθήσει στη διαχείριση της οικονομίας μιας εταιρείας ή ενός ατόμου, πάντα σύμφωνα με τα περιουσιακά στοιχεία, τις ανάγκες και το εισόδημα του εν λόγω πελάτη.
Ο τομέας της Συμβουλευτικής Διαδικασίας-Συζήτησης και
Παρακολουθεί τη ροή των χρημάτων επιχείρησή σας και της διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης.
Φορολογική γνώση: Είναι σημαντικό να ενημερώνεστε για τους ισχύοντες κανονισμούς. Χωρίς αυτό, δεν θα είναι δυνατή η δημιουργία ενός δημοσιονομικού σχεδίου που να λαμβάνει υπόψη τις μεταβλητές κάθε πελάτη, όπως π.
Κι όλα αυτά χωρίς να αλλάζει η στρατηγική τους και η οικονομική αποτελεσματικότητά τους.
Έτσι, διαθέτουν έναν συνδυασμό γνώσεων που καλύπτει διαφορετικές πλευρές της οργάνωσης και της διοίκησης μιας επιχείρησης.
Ανάλογα με το αντικείμενο, τη μορφή και το προφίλ της επιχείρησης, ένας σύμβουλος website μπορεί να καθοδηγήσει τον επιχειρηματία για την εύρεση χρηματοδότησης μέσω:
Αυτά τα δεδομένα είναι πάντα ποσοτικοποιημένα και πλήρως τεκμηριωμένα.
Αύξηση του κεφαλαίου που ανήκει στην εταιρεία. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να αναζητήσετε νέες στρατηγικές και εργαλεία που βοηθούν στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Από την άλλη, εάν ο οικονομικός σύμβουλος εργάζεται σε μια τράπεζα, οι λειτουργίες του είναι άλλες:
– Να μας οργανώνει – Ο χρόνος μας είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτος από τις υποχρεώσεις του σχολείου, της δουλειάς ή της οικογένειας μας. Και οι περισσότεροι δεν έχουμε καμία διάθεση να τρέχουμε συνεχώς για διακανονισμούς οφειλών, αιτήσεις επιδομάτων, εξισορροπήσεις χαρτοφυλακίων, ασφαλιστικές καλύψεις και τόσα άλλα βαρετά αλλά αναγκαία πράγματα. Πόσο μάλλον να κάτσουμε και να εξετάζουμε σε τακτικά διαστήματα την κατάσταση των εσόδων, των εξόδων, των οφειλών και των επενδύσεων μας.